Piese auto AUDI

Istoria producătorului de mașini Audi a început în 1899, atunci când August Horch a fondat compania Horch & Cie. Motorwagen Werke în Cologne, Germania. Diferențele dintre acesta și restul directorilor companiei au dus ca la numai câțiva ani, în 1909, să părăsească Horch & Cie și să pună bazele Audi Automobilwerke GmbH. Deoarece ”Horch” devenise deja o marcă înregistrată și August nu mai deținea drepturile de autor asupra sa, acesta a folosit traducerea latină a cuvântului, de unde ”Audi”. Cele patru cercuri din emblema Audi reprezintă cei patru producători de mașini din Germania care s-au unit și au format Audi AG: Audi, DKW, Horch şi Wanderer.

În 1918, Audi devenise deja o companie cu producție la scară largă și era deja pe drumul succesului, având o piață relativ nouă în față și dornică de schimbare. În 1971 apare și sloganul curent al mărcii Audi, ”Vorsprung durch Technik”, care se traduce prin ”Avantaj prin tehnică”.

Era modernă Audi a început odată cu modelul Audi 100 și puțin mai târziu, Audi 80 și Audi 50, modelele care au pus bazele pentru mașini ca Volkswagen Golf, Passat și Polo. Tot Audi a fost si prima companie din Germania care a introdus un motor diesel cu injecție directă şi grupul de turbosupralimentare la modelul Audi 100 TDI.

În 1980 ia naștere modelul Audi Quattro, prima mașină de stradă cu transmisie întegrală, iar Quattro devine o referință pentru mașinile de curse, dar și de stradă. Din 1994, atunci când a fost prezentat modelul Audi A8 la Geneva, seria de mașini Audi a căpătat un nou nume, Audi A80 devenind Audi A4, iar Audi 100 a devenit Audi A6

Cere Oferta Piese !

©2020 Magazin Piese Auto Focsani - Diastral Auto

Log in with your credentials

Forgot your details?