Piese auto CITROEN

În 1919, Citroen era prima marcă de mașini cu producție în masă din afara Americii și până în 1927 devenise cea mai vândută mașină din Europa și a patra din lume. Reputația sa a stat la baza inovației continue și revoluției repetate în domeniul tehnologiei, fiind prima mare companiei care a produs vehicule cu transmisia punte-față din lume, de unde și sloganul “Créative Technologie”.

Un alt domeniu la care Citroen excela era marketingul și publicitatea. Andrea Citroen, fondatorul Citroen, a intrat în cartea recordurilor cu cea mai mare reclamă din lume atunci când a folosit Turnul Eiffel drept panou publicitar 9 ani la rând. De asemenea, acesta a organizat expediții în Africa și Asia pentru a demonstra abilitățile off-road ale transmisiei Kegresee în condiții inospitaliere.

În 1934, datorită cheltuielilor enorme cu publicitatea, Citroen a ajuns în pragul falimentului iar Andre s-a văzut nevoit să vândă compania firmei de anvelope Michelin. Din fericire pentru acesta, Michelin s-au dovedit înțelegători cu metodele Citroen și i-au finanțat în continuare proiectele și cascadoriile de marketing. În 1970, din cauza crizei petrolului și datoriilor, Citroen se afla din nou în faliment. De aceasta dată a fost nevoie de intervenția guvernului Franței care se temea de o criză a locurilor de muncă după închiderea fabricilor și a negociat cu Peugeot o eventuală cooperare între cele două companii. În 1876, Citroen și Peugeot au fuzionat și s-a format PSA Peugeot Citroen

Cere Oferta Piese !

©2020 Magazin Piese Auto Focsani - Diastral Auto

Log in with your credentials

Forgot your details?