Piese auto FORD

Ford este al doilea mare producător de mașini din Statele Unite și al patrulea din lume, deținând numeroase alte companii în diferite state ale lumii, cum ar fi Volvo Cars în Suedia și o parte din Mazda în Japonia și Aston Martin în Regatul Unit.

Ford Motor Company a fost fondată la 16 iunie 1903 de către legendarul Henry Ford împreună cu alți câțiva investitori. Prima încercare a lui Ford de a-și înființa o companie a fost însă în 1901, atunci când a fondat Henry Ford Company, compania care un an mai târziu avea să devină Cadillac Motor Company. Henry avea 40 de ani la data înființări Ford Motor Company iar de atunci compania a rămas sub controlul familiei Ford, adică de peste 100 de ani.

Ford produce o paletă extravagantă de mașini, de la mașini elegante de oraș precum Ford Focus, până la muscle-cars gen Ford Mustang GT sau mașini de curse, cum ar fi Ford GT Racing. Compania se ocupă și de dezvoltarea noilor tehnologii în materie de motoare și combustibili alternativi, având deja câteva modele de mașini hybrid, electrice și chiar pe bază de hidrogen. Ford produce printre altele și autobuze, tractoare și chiar camioane de mare tonaj.

Cere Oferta Piese !

©2020 Magazin Piese Auto Focsani - Diastral Auto

Log in with your credentials

Forgot your details?