Piese auto MERCEDES

Marca de mașini Mercedes Benz își are originile în 1886, atunci când Karl Benz a inventat primul motor cu carburanți, numit Benz Patent Motorwagen. Deși primul autovehicul Mercedes a fost lansat în 1901, Mercedez Bens a luat naștere abia în 1926, când compania lui Karl s-a unit cu cea a lui Gottlieb Daimler formând Daimler-Benz. Noul Mercedes introducea pe atunci inovații în materie de tehnologie și siguranța la volan, inovații care au devenit standarde pentru toate viitoarele autoturisme.

Țelul Mercedes a fost din totdeauna calitatea, compania câștigând numeroase trofee pentru calitatea și eficiența mașinilor sale. Deși a cunoscut o ușoară scădere în ochii publicului în anii 90 și respectiv începutul anilor 2000, aceasta a revenit spectaculos pe poziție, urcând de pe locul 25 până pe locul 5 în topul calității, surclasând unul dintre marele nume în acest domeniu, Toyota.

Mercedes produce în principal mașini de oraș, în special sedanuri și roadstere, însă ocupă o bucată mare și din piața autoturismele de transport(pasageri și mărfuri) cu modele ca Mercedes Benz Sprinter sau Vario. De asemenea, Mercedes este cel mai mare producător de camioane de mare tonaj și TIRuri.

Merită amintit și faptul că Mercedes a fabricat și autoturismul Papei Benedict al XVI-lea, numit Mercedes Benz Popemobile.

Cere Oferta Piese !

©2021 Magazin Piese Auto Focsani - Diastral Auto

Log in with your credentials

Forgot your details?