Piese auto NISSAN

Nissan Motors este un producător japonez de mașini cu sediul în Nishi-ku, Yokohama, fondat în 1914 sub numele de Datsun. Denumirea ”Nissan” vine de la prescurtarea folosită la bursa de la Tokyo pentru Nippon Sangyo.

În 1992 Nissan lansează SUV-ul Terrano, o copie atât din punct de vedere estetic cât și din punct de vedere mecanic a modelului Maverick de la Ford. În timp ce Maverick a fost retras de pe piață de către Ford din cauza vânzărilor slabe în 1998, Terrano s-a bucurat de un real succes în rândul oamenilor, fiind scos din producție abia în 2005 când Nissan l-a înlocuit cu Pathfinder, model net superior din toate punctele de vedere.

Din 1993 până în 2002, Nissan s-a aliat cu Ford pentru a comercializa modelele Mercury Villager și Nissan Quest, două mini-dube cu aspect și caracteristici tehnice identice. În 2002 Ford a renunțat la Villager pentru a face loc noilor modele numite Freestar și Monterey, iar Nissan a scos un nou model de Quest în 2004 care nu mai avea nicio legătură cu producătorul american.

În 1996 Nissan a început dezvoltarea unei noi tehnologii numite FCV(fuel-cell vehicles), urmând ca în 2003 să lanseze X-Trail FCV, o gamă de mașini în ediție limitată.

În 1999 Nissan a intrat într-o alianță cu Renault, cumpărând 15% din acțiunile sale în timp ce producătorul francez a cumpărat 44% din compania japoneză. Nissan deține și produce de asemenea marca de mașini de lux Infinity.

Cere Oferta Piese !

©2020 Magazin Piese Auto Focsani - Diastral Auto

Log in with your credentials

Forgot your details?