Piese auto OPEL

Adam Opel GmbH este un producător german de mașini cu sediul Russelheim Hesse, Germania, fondat în 1863 de către Adam Opel. În primi anii, compania producea mașini de cusut, iar apoi s-a reorientat spre piața bicicletelor, mai exact acele biciclete cu roata din fața supradimensionată. Primele mașini au apărut abia în 1899, însă nu au avut prea mult succes din cauza lipsei de experiență în domeniu. În 1901, Adam Opel semnează un contract cu francezul Alexandre Darracq și începe producția modelelor Opel Darracq, care au fost retrase de pe piața relativ repede în 1907.

În 1909 Opel lansează din nou un model pur Opel care a fost cunoscut sub numele de ”Mașina doctorilor”, din cauza faptului că era folosită în special de doctori. Mașina avea doar 4/8 cai putere însă marele atuu îl considera prețul: doar 4000 de mărci, aproape jumătate din prețul altor mașini de lux din acea vreme. În 1911 fabrica de producție arde din temelii și Opel se vede nevoit să ridice una nouă, prilej cu care a introdus și noi tehnologii de asamblare și construcție. În 1914, Opel era deja cel mai mare producător de autoturisme din Germania.

Opel a fost prima companie de mașini germană care a introdus o linie de producție în masă în anii 20, de care s-au folosit prin lansarea modelului Laubfrosch. Laubfrosch costa 4500 de mărci, preț nejustificat având în vedere faptul că au redus considerant costurile de producție, însă datorită cererii mari de autovehicule, până în 1930 Laubfrosch a ajuns să coste doar 1900 de mărci.

În 1929, General Motors a cumpărat 80% din companie, impresionați fiind de facilitățile sale de producție. În 1931 GM a preluat întreaga companie, îmbogățind astfel familia Opel cu peste 33 de milioane de dolari. În 1935, Opel era deja primul producător de mașini german care producea peste 100.000 de mașini pe an, datorită în special noului model numit Opel P4 care oferea 23 de cai putere și o viteză maximă de 85km/h la doar 1650 de mărci.

În 2009, din cauza faptului că General Motors(care încă deținea Opel) era în pragul falimentului, Opel a fost scos la licitație și a fost la un pas de a fi vândut, însă GM s-a răzgândit în ultimul moment și a păstrat compania.

Cere Oferta Piese !

©2021 Magazin Piese Auto Focsani - Diastral Auto

Log in with your credentials

Forgot your details?