Piese auto PEUGEOT

Peugeot este o marcă franceză de mașini, parte a grupului PSA Peugeot Citroen, cel de-al doilea cel mai mare producător de mașini din Europa. Istoria Peugeot începe încă din anii 1700, atunci când familia Peugeot a pus bazele unei manufacturi. În 1810, fabrica s-a extins și au început producția de cafea, iar în 1830 s-a relansat drept o companie de biciclete.

Primul automobil Peugeot a fost produs în 1889, atunci când Armand Peugeot s-a aliat cu Gottlieb Daimler și au scos un automobil cu 3 roți pe abur. Modelul s-a fabricat în doar 4 exemplare, însă în 1990 cei doi au abandonat motorul cu abur și s-au orientat spre cel cu carburant lichid cu combustie internă. Producția a crescut ușor dar sigur, de la 29 de mașini în 1892, 72 în 1895 și peste 300 în 1899. Aceste prime modele purtau denumirea de Type plus un număr, ca de exemplu Type 12. Peugeot a fost prima companie care a introdus pneurile din cauciuc, înlocuindu-le pe cele pneumatice. În 1895, Peugeot intra deja în lumea curselor de mașini, participând la turneul Paris-Rouen Rally cu 5 mașini și obținând locurile 2, 3 și respectiv 5.

În anul 1896 Peugeot a construit și primul său motor, proiectat de Riguolot. Motorul avea 8 cai putere și a fost introdus pe modelul Type 15. Au urmat apoi mai multe inovații, cum ar fi schimbarea poziției motorului. Primele mașini Peugeot aveau motorul dedesubtul caroseriei, însă odată cu modelul Type 48 a fost poziționat în fața mașini sub capotă.

Istoria Peugeot continuă și după cele două războaie mondiale. În 1947 este lansat Peugeot 203, cu frâni hidraulice și multe alte noutăți care au făcut din acest model un best seller și care i-au permis să rămână în procucție până în 1960. În 1958 Peugeot ajunge în Statele Unite și introduce Peugeot 404, o mașină puternică și durabilă care a câștigat de 4 ori titlul în East African Safari Rally.

În 1975 compania preia producătorul de mașini Citroen și formează PSA Peugeot Citroen, companie care dorea să păstreze identitățile ambelor mărci, iar mai apoi se decide și achiziționarea Chrysler Europe. Aceste decizii au dus la o gravă criză financiară în cadrul companiei timp de aproape 5 ani. Salvarea a venit din partea modelului Peugeot 205, mașina despre care se crede că a întors norocul pentru Peugeot.

Cere Oferta Piese !

©2021 Magazin Piese Auto Focsani - Diastral Auto

Log in with your credentials

Forgot your details?