Piese auto RENAULT

Renault este o companie producătoare de mașini franceză fondată de Lous Renault în 1899 alături de frații săi Marcel și Fernand. Renault produce în momentul de față o multitudine de autovehicule, incluzând autobuze, dube, camioane, tractoare și în trecut chiar tramvaie. Compania este al patrulea producător de mașini din lume, în special datorită alianței cu Nissan. Renault mai deține și producătorul românesc de mașini Dacia, precum și Renault Samsung Motors în Koreea.

În 1946 Louis Renault a produs motorul 4CV, care a fost pus pe noul model Renault Fregate. Acest motor s-a dovedit a fi unul de excepție și a asigurat vânzarea a peste 500.000 de mașini 1961 când s-a sistat producția acestui model. În 1972 Renault a lansat un alt mare succes, Renault 5, care a rămas în producție până în 1981 când a fost înlocuit de Renault Super5, un model mai avansat din punct de vedere tehnic dar cu schimbări estetice minime.

În anii 70, Renault și-a menținut cota de piața cu modelele R4, R5, R6, R12 și respectiv R16, iar în 80 ultimele două au fost înlocuite cu R9 și R15/17. În 1985 compania a raportat un deficit anual de 12.5 miliarde de franci și s-a decis luarea de măsuri drastice prin înlocuirea președintelui cu Georges Besse. Acesta a intervenit prin tăierea costurilor de producție, vânzarea unor active și retragerea aproape completă din lumea curselor de mașini. Aceste măsuri au reușit să înjumătățească deficitul financiar, însă din păcate Besse a fost ucis de grupul terorist comunist Action Directe în noiembrie 1986 și a fost înlocuit cu Raymond Levy. Raymond a urmat aceleași măsuri că si Georges Besse și a reușit să stabilizeze compania aproape complet până în 1990.

În anii 90 Renault a revenit în forță lansând 5 mașini care aveau să devină cele mai populare modele Renault și să readucă compania în topul producătorilor. Aceste mașini au fost Clio, Twingo, Laguna, Safrane și R19, care mai târziu a devenit Renault Megane.

Cere Oferta Piese !

©2021 Magazin Piese Auto Focsani - Diastral Auto

Log in with your credentials

Forgot your details?