Piese auto SKODA

Skoda Auto este un producător de mașini din Republica Cehă și a fost fondată în 1890 drept o fabrică de biciclete de către Vaclav Klement împreună cu Vaclav Laurin în Mlada Boleslav. O parte din istoria companiei s-a scris între anii 1945 și 1960. În august 1945 Skoda a lansat seria 1101, care era la bază o versiune îmbunătățită a Skoda Popular de înainte de cel de-al doilea război mondial. Până în 1960 Skoda mai lansat modele ca 440 Spartak, 445 Octavia, Felicia și Skoda 1000 MB.

În 1980 Skoda producea mașini care din punct de vedere conceptul datau încă din perioada 1960, însă vânzările se mențineau datorită calității și rezultatelor bune în cadrul competițiilor sportive, chiar dacă dispuneau de o tehnologie mai învechită decât multe alte mașini de la acea dată.

În 1987 a fost introdus modelul Favorit, care deși încă era cu câțiva ani în urma concurenților din punct de vedere tehnologic, s-a vândut bine în Marea Britanie și Danemarca unde era cunoscută drept o mașină rezistentă și de încredere.

Căderea comunismului a adus multe modificări în Cehoslovacia, printre care și privatizarea multor întreprinderi. Statul cehoslovac a hotărât atunci ca Skoda să fie preluată de Volkswagen, devenind astfel ce-a de-a patra marcă Volkswagen. Cu ajutorul germanilor, Skoda a reușit să ajungă în pas cu tehnologia modernă și să lanseze în 1994 modelul Felicia, care deși era bazat pe vechiul Favorit aducea cu sine multe îmbunătățiri și inovații. Alierea cu Volkswagen a schimbat totodată și percepția populației față de Skoda, care era privită drept o marcă de mașini veche și înnapoiată din punct de vedere tehnic. În Bratislava de exemplu, ghizii turistici făceau tot timpul glume pe seama producătorului, în genul ”Cum poți să dublezi valoarea unei Skoda? Umpli rezervorul!”. Un mare impact l-a avut și campania publicitară sub deviza ”E o Skoda, sincer!” din Marea Britanie care a introdus noile modele de Octavia și Felicia.

Cere Oferta Piese !

©2021 Magazin Piese Auto Focsani - Diastral Auto

Log in with your credentials

Forgot your details?