Piese auto TOYOTA

Toyota Motor Corporation sau TMC este o corporație multinațională cu sediul în Japonia și este în momentul actual cel mai mare producător de mașini din lume, cu 71,116 angajați și o producție anuală de 7.200.000 de mașini în 2009. Toyota a fost fondată în 1937 de către Kiichiro Toyoda drept o companie de autoturisme și la început făcea parte din compania tatălui său, Toyota Industries. TMC deține mărci ca Scion, Lexus, Daihatsu și Hino Motors și face parte din Toyota Group, unul dintre cele mai mare conglomerate din lume. Prima mașină Toyota a apărut în 1936 și se numea Toyota AA, cu două versiuni: AA Sedan și AA Cabriolet.

Toyota a primit în 1980 premiul Japanese Quality Control și a început să participe la evenimentele sportive pe patru roți și nu numai. În 1990 Toyota a început să creeze noi și noi mărci, dintre care Lexus și Scion, mașini de lux pentru populația tânără. De asemenea, în 1997 a început producția autoturismului Prius, cea mai bine vândută mașină hibrid din lume. În același an, Toyota Corolla a devenit cea mai bine vândută mașină din lume cu 35 de milioane de autoturisme vândute din 1966 până în 1997. Până în momentul de față se estimează că s-a vândut în medie câte o Corolla la fiecare 40 secunde timp de 40 ani.

Datorită prezenței majore din Europa, Toyota a înființat Toyota Motor Europe Marketing & Engineering pentru a ajuta piețele de autovehicule de pe bătrânul continent. Doi ani mai târziu se înfiițează și TMUK(Toyota Motors United Kingdom) datorită rezultatelor bune obținute de companie în Marea Britanie. În 1999 Toyota se înscrie și pe lista burselor din New York și Londra. Trei ani mai târziu Toyota a intrat și în lumea curselor de Formula 1 și a semnat contracte cu Citroen și Peugeot după începerea producției în Franța.

În 2005, Toyota era a 8-a companie din lume ca mărime și în 2008 era numărul unu pe piața globală de autovehicule.

Cere Oferta Piese !

©2021 Magazin Piese Auto Focsani - Diastral Auto

Log in with your credentials

Forgot your details?