Piese auto VOLKSWAGEN

Volkswagen este o companie germană de mașini cu sediul în Wolfsburg Germania și este una dintre cei mai importanți producători de autoturisme din lume. Volkswagen face parte din Volkswagen Group, trustul care include mărcile Audi, Bentley, Bugatti Automobiles, Automobili Lamborghini, SEAT, Skoda Auto și producătorul de utilaje și camioane de mare tonaj Scania. În momentul de față Volkswagen este deținut mai multe persoane sau grupuri de persoane, cum ar fi familia Porsche, Emiratul Qatarulu și landul Saxoniei de Jos. Sloganul curent Volkswagen este ”Das Auto”, tradus simplu prin ”Mașina”.

În 1973 Volkswagen era în dificultate financiară din cauza faptului că modelul Beetle a început să piardă din vânzări iar compania nu avea cu ce să-l înlocuiască. Salvarea a venit din partea celor de la Audi, cu ajutorul cărora Volkswagen a creat o nouă generație de mașini cu modele ca Passat, Scirocco, Golf și Polo. Modelul de bază a rămas însă Golf, mașină produsă în 6 generații de-a lungul timpului și care a inspirat multe alte modele Volkswagen și nu numai. Șasiul folosit la VW Golf a fost de exemplu refolosit și pentru primele modele de Scirocco, Jetta, Golf Cabriolet și pick-up-ul VW Caddy.

În 1980 vânzările au scăzut în Statele Unite din cauza concurenței puternice din partea americanilor și japonezilor care ofereau mașini de calitate similară la prețuri mult mai accesibile, dar VW a revenit cu a doua generație de Golf și Golf GTI, mașina care a fost numită mașina anului de Motor Trend în 1985. În 1991 Volkswagen s-a relansat în Europa prin cea de-a treia generație de VW Golf, care a primit titlul de mașina anului în Europa în 1992. Mai târziu, odată cu apariția noilor concurenți serioși pe piață, cum ar fi BMW sau Mercedes Benz, Volkswagen a început să achiziționeze alte companii pentru a-și mări gama de produse(SEAT, Skoda).

În 1997 a apărut și Golf MK4, a cărui șasiu a susținut din nou noi modele ca Bora, noul Beetle, SEAT Toledo, SEAT Leon, Audi A3, Audi TT și Skoda Octavia, iar în 2008 a apărut și a șasea generație de VW Golf care a ieșit sub Opel Insignia la titlul de mașina anului în Europa.

Cere Oferta Piese !

©2021 Magazin Piese Auto Focsani - Diastral Auto

Log in with your credentials

Forgot your details?