RENUNTAREA LA PRODUSE

Cumparatorul poate renunta la produsele achizitionate din magazinul online diatralauto.ro, in termen de 14 zile calendaristice de la receptionarea lor, conform prevederilor OUG 34/2014 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, cu modificarile aduse prin Legea 51/2003, Legea 365/2002, Legea 363/2007 si OUG 174/2008: “Consumatorul (conform legislatiei in vigoare, consumator este orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care cumpara, dobandesc, utilizeaza sau consuma produse ori servicii in afara activitatii lor profesionale) are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului”.

Renuntarea la cumparare va implica returnarea produsului in termenul specificat, in ambalajul original, cu toate accesoriile si/sau consumabilele aferente. Toate componentele produsului NU trebuie sa prezinte urme de deteriorare, de uzura sau de montaj, altfel returnarea va fi refuzata.

ATENTIE! Pentru piesele originale (OE) care au fost aduse la comanda expresa a clientului NU se accepta retur la marfa vanduta.

Eventualele probleme legate de compatibilitatea dintre produsele achizitionate din magazinul online diatralauto.ro si altele pe care Cumparatorul le detine sau urmeaza sa le achizitioneze nu fac obiectul responsabilitatii Vanzatorului.

In urma primirii de catre Vanzator a notificarii de denuntare unilaterala a contractului de catre Cumparator, conditionat de returnarea produsului, se va rambursa Cumparatorului valoarea incasata pentru produsul in cauza, in termen de 14 zile calendaristice.

Vanzatorul are dreptul sa solicite daune Cumparatorului, in conditiile legislatiei aplicabile, atunci cand considera ca actiunile Cumparatorului au fost cu rea intentie. Vanzatorul isi rezerva dreptul sa refuze returul in cazul in care Cumparatorul abuzeaza de politica privind renuntarea la cumparare.

Toate solicitarile de renuntare la cumparare se vor expedia pe adresa de email retur@diatralauto.ro.

Cumparatorul nu va demara returnarea fizica a produsului inainte ca Vanzatorul sa proceseze solicitarea si sa ii furnizeze detaliile necesare returului (adresa pentru receptia marfii, ID-ul tichetului de retur procesat, etc).

RETURNAREA PRODUSELOR

OUG nr.34/2014 prevede urmatoarele:

“Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului”.

“Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile calendaristice, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor”

Cumparatorul poate solicita returul produselor achizitionate din magazinul online diatralauto.ro in urmatoarele situatii:

Produsele sunt neconforme cu specificatiile de pe site;

Daca produsul comandat se dovedeşte a nu fi conform cu specificatiile din oferta diatralauto.ro, Cumparatorul poate solicita returnarea acestuia in vederea inlocuirii lui sau a rambursarii integrale a contravalorii.

Produsele s-au livrat eronat de catre Vanzator;

In cazul livrarii unui alt produs sau in alta cantitate, trebuie sa semnalati incidentul Vanzatorului in maxim 48 de ore pentru a rezolva incidentul. Daca produsul nu mai este pe stoc, Cumparatorul poate opta pentru inlocuirea cu alt produs sau pentru rambursarea integrala a contravalorii.

Produsele se dovedesc nefunctionale in primele 48 de ore de la receptia lor – DOA (Dead On Arrival);

Daca produsul primit se dovedeşte nefunctional in primele 48 de ore de la receptia efectiva – ridicarea de la sediul Vanzatorului sau receptia prin curier – Cumparatorul poate reclama acest lucru şi solicita returnarea produsului in acest termen, in vederea inlocuirii cu un produs nou. Daca produsul nu mai este pe stoc, Cumparatorul poate opta pentru inlocuirea cu alt produs sau pentru rambursarea integrala a contravalorii.

Indiferent de situatie, procedura de returnare a produselor presupune completarea şi transmiterea de catre Cumparator a unui formular de retur prin urmatoarele metode agreate de catre Vanzator:

– Prin email la adresa retur@diatralauto.ro
– Prin formularul de retur de aici

In urma procesarii cererii, Vanzatorul ii va transmite Cumparatorului un email prin care il va informa cu privire la detaliile necesare expedierii produselor.

De asemenea, produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, in ambalajul original şi insotite de toate accesoriile şi documentele primite la livrarea produselor.

Returul va fi refuzat in cazul deteriorarii produselor, in cazul in care se observa urme de montaj sau in cazul in care produsele vin incomplete.

Produsele se vor returna prin intermediul serviciului de curierat agreat de Vanzator pe adresa de mai jos, fara a opta pentru serviciul ramburs. Banii se vor returna dupa inspectia pieselor.

S.C. Diastral Auto S.R.L.

Str. Cernei Nr. 44, Focsani, Vrancea

NU SE ACCEPTA LA RETUR:

– Produsele cu ambalajul deteriorat, fara etichetele si inscriptionarile specifice
– Produsele care nu se afla in ambalajul original
– Produsele lipsite de accesoriile si componentele originale
– Piesele care prezinta urme de montaj, vopsire sau sudura
– Piesele “pe original”, cele fabricate de producatorul automobilului, comandate gresit de catre client
– Produsele neinsotite de copia facturii de achizitie
– Coletele care au mentionata suma de ramburs pe eticheta de transport

TAXA DE TRANSPORT PENTRU RETURNAREA PRODUSELOR

Vanzatorul va suporta taxa de retur a coletului daca:

– Piesele au fost identificate gresit de unul dintre reprezentantii diatralauto.ro
– S-au livrate alte piese decat cele comandate
– Piesele se dovedesc a fi nefunctionale in primele 48 de ore de la receptia lor

Cumparatorul va suporta taxa de retur a coletului daca:

– Nu a furnizat seria de caroserie a automobilului la plasarea comenzii astfel incat unul dintre reprezentanti sa verifice compatibilitatea lor
– Doreşte returnarea produselor invocand alt motiv decat cele mentionate mai sus

In cazul in care nu se respecta conditiile de retur ale produselor, taxa de returnare a produsului refuzat este suportata de cumparator.

Contravaloarea produselor deteriorate in timpul transportului ca urmare a ambalarii necorespunzatoare in cazul unei returnari de produs sunt suportate de catre Cumparator.

RAMBURSAREA BANILOR

Dupa ce produsele au fost acceptate la retur, rambursarea banilor se va face intr-un cont bancar mentionat de client in formular, in termen de 14 zile calendaristice de la receptia produsului.

Aceasta modalitate este complet gratuita, adica va vom returna in totalitate valoarea produselor returnate iar costurile transferului vor fi suportate in totalitate de catre noi. ACEASTA ESTE CEA MAI SIMPLA SI RAPIDA MODALITATE DE RECUPERARE A CONTRAVALORII PRODUSELOR RETURNATE. Pentru efectuarea transferului bancar trebuie sa specificati numarul contului IBAN, numele titularului si CNP-ul.

(ATENTIE – Contul IBAN trebuie sa apartina persoanei pe numele careia s-a eliberat factura!)

Restituirea contravalorii produselor returnate se poate face si in numerar, la predarea produselor la sediul nostru din Focsani, Vrancea ,  Str. Cernei Nr. 44.

Pentru orice probleme legate de comanda dumneavoastra care nu par a putea fi rezolvate pe email va rugam sa luati legatura cu Daniel Raduna telefon: 0761 173 732 sau email: contact@diatralauto.ro

©2021 Magazin Piese Auto Focsani - Diastral Auto

Log in with your credentials

Forgot your details?